BEAUTY.sk BEAUTY.sk

Tekvicová polievka, ktorú dokáže pripraviť každá kuchárka
zdroj: pixabay.com

Tekvicová polievka, ktorú dokáže pripraviť každá kuchárka

Hokkaido tekvicová polievka je ako stvorená na zohriatie sa počas chladných zimných dní. A zvládne ju i lenivá či začínajúca kuchárka.

Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 1 hokkaido tekvicu cca 700gramovú
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 2 cibule
  • 1 petržlen
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 750ml slepačieho vývaru
  • kurkumu
  • olivový lej

Postup:

Tekvicu vydlabte a nakrájajte na mesiačiky. Potom nakrájajte i mrkvu, cibuľu, petržlen a cesnak. Všetko pekne rozložte na plech, osoľte, pridajte pár kvapiek olivového oleja a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 35-40 minút pri teplote 200 stupňov, pokiaľ zelenina úplne nezmäkne. Neskôr pridajte upečenú zeleninu do vývaru a pekne na hladko vymixujte. Dochuťte soľou, čiernym korením a kurkumou, môžete však skúsiť pridať i nastrúhaný muškátový oriešok alebo pár kvapiek citrónu. Dobrú chuť!

Najnovšie z kategórie: Jedlo

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio