BEAUTY.sk BEAUTY.sk

Zažite chuť Francúzska: Vyskúšajte recept na pravý francúzsky jablkový koláč
zdroj: SAMphoto.cz

Zažite chuť Francúzska: Vyskúšajte recept na pravý francúzsky jablkový koláč

S kúskami sladkých jabĺk v spojitosti s jemným cestom je neodolateľnou kombináciou, ktorá na francúzskom stole nesmie chýbať! Výnimočný svojou chuťou i jednoduchosťou.

Pre tento recept si vyberte jablká, ktoré sú vhodné aj na pečenie. Pečené jablká si zachovajú svoj tvar, preto vyberajte odrody ako Granny Smith, Honey Crisp, Pink Lady, Braeburn alebo Jonagold.

Budete potrebovať:

  • 1 šálka múky
  • 2 jablká (vhodné aj na pečenie)
  • 2 väčšie vajíčka
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2/3 šálky práškového cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 125 g masla
  • 3 lyžice tmavého rumu

Postup:

  1. Zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ v malej miske. Nie je potrebné preosiať, stačí všetko dobre zamiešať. Odložte bokom.
  2. V druhej miske - zmiešajte maslo s cukrom a elektrickým mixérom spolu zľahka vymiešajte.
  3. Pridajte postupne obidve vajíčka a spolu vymiešajte.
  4. Pridajte vanilkový extrakt a rum, opäť zľahka vymiešajte.
  5. Pridajte do vzniknutej hmoty obsah z prvej misky (múku, kypriaci prášok a soľ).
  6. Spolu vymixujte, až kým nevznikne hladké cesto.
  7. Pridajte očistené a nakrájané jabĺčka do vzniknutého cesta a zmiešajte.
  8. Pripravte si okrúhlu nádobu na pečenie, ktorú vopred vymastite alebo vyložte papierom na pečenie.
  9. Cesto vylejte do nádoby, následne posypte lyžicou cukru (na pečenie).
  10. Vložte do rúry a pečte po dobu 40 minút do zlatista.
  11. Podávajte teplé, alebo izbovej teploty, môžte podávať aj s vanilkovou zmrzlinou.

Najnovšie z kategórie: Jedlo

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio