
Zemiakové placky trochu inak: Vymeňte túto jednu vec vo vašom zaužívanom recepte
Ak rady experimentujete, máme pre vás chutný recept, ktorý si zamilujete vy aj vaša rodina.
Malá zmena
Určite ste už počuli o sladkých zemiakoch známych aj ako bataty. Ich obľúbenosť rastie každou sezónou a ak ste ich doteraz do svojich receptov nezaradili, je najvyšší čas to zmeniť. Čo takto vyskúšať zemiakové placky trochu inak? Práve s batatmi. Túto zmenu ocení celá rodinka a ako bonus i vaša postava. Sladké zemiaky sú výborným zdrojom mnohých vitamínov a tiež vhodnou potravinou pri chudnutí.
Potrebujete:
3 veľké sladké zemiaky
soľ
vajíčko
3 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky olivového oleja
2 čajové lyžičky červenej papriky
1 lyžička rozmarínu
čierne korenie
Príprava
Očistite zemiaky a nastrúhajte na hrubšie. Rúru si vyhrejte na 200 stupňov. Nastrúhané zemiaky vložte do misky, pridajte soľ a nechajte odstáť cca 20 minút. Potom sa snažte z nich vytlačiť zvyšnú šťavu, pridajte zvyšné ingrediencie, poriadne vymiešajte. Na plech si uložte papier na pečenie a vytvorte malé placky. Postupne nimi vyložte celý plech. Pečte približne 20-25 minút, kým mierne nehnednú. Dobrú chuť!