BEAUTY.sk BEAUTY.sk

Aj vy milujete hummus? Pripravte si ho v pohodlí domova na 4 rôzne spôsoby
zdroj: pixabay.com

Aj vy milujete hummus? Pripravte si ho v pohodlí domova na 4 rôzne spôsoby

Rýchla a zdravá pochúťka, ktorá zasýti aj tú najhladnejšiu návštevu.

Hummus je studený pokrm arabského pôvodu, ktorý však zažíva v poslednom období rozmach aj v našich končinách. Kaša či dip sa pripravuje z uvareného a rozmixovaného cíceru a je to ideálny snack na domáce posedenie či záhradnú grilovačku. Perfektne sa hodí k mrkve a stopkovému zeleru, ktorý doň môžete namáčať, ale vhodný je aj ako nátierka. Ak ste aj vy fanúšikom tohto tradičného jedla z Blízkeho východu, skúste si ho pripraviť doma na 4 rôzne spôsoby.

1. Tradičný hummus

Ingrediencie:
400g cíceru
2 strúčiky cesnaku
¼ šálky tahini omáčky
2 lyžice citrónovej šťavy
1 čajová lyžička rasce
½ čajovej lyžičky červenej papriky
½ lyžičky soli
½ čajovej lyžičky čierneho korenia
2 lyžice extra panenského olivového oleja
2-4 lyžice vody
Petržlen - na ozdobu

Postup:

1. Zmiešajte uvarený cícer, cesnak, tahini, citrónovú šťavu a korenie a všetky ingrediencie spolu rozmixujte, až kým nenadobudne hmota hladkú textúru.

2. Pri miešaní pomaly pridávajte olivový olej a vodu, kým nebude hummus krémový a hladký.

3. Ozdobte trochou červenej papriky, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kvapkou olivového oleja.

A post shared by MD (@inmykitchen_) on

2. Hummus z pečenej červenej papriky

Ingrediencie:

2 červené papriky, zbavené semiačok
400g cíceru
1 strúčik cesnaku
3 lyžice tahini omáčky
2 lyžice citrónovej šťavy
½ lyžičky soli
½ čajovej lyžičky čierneho korenia
2 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

1. Rozohrejte rúru na 200 °C.

2. Papriky umiestnite na plech na pečenie a pečte 20 až 25 minút, kým sa paprika nespáli. Pred ich lúpaním ich nechajte vychladnúť. 

3. Zmiešajte pečenú papriky, cícer, cesnak, tahini, citrónovú šťavu, soľ a korenie a všetky ingrediencie spolu rozmixujte, až kým nenadobudne hmota hladkú textúru.

4. Pri miešaní pomaly pridávajte olivový olej a vodu, kým nebude hummus krémový a hladký.

5. Ozdobte trochou červenej papriky, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kvapkou olivového oleja.

3. Špenátový hummus s artičokami

Ingrediencie:

400g cíceru
1 šálka baby špenátu
3 celé artičoky
1 strúčik cesnaku
3 lyžice tahini omáčky
2 lyžice citrónovej šťavy
½ lyžičky soli
½ čajovej lyžičky čierneho korenia
2 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

1. Zmiešajte cícer, špenát, artičoky, cesnak, tahini, citrónovú šťavu a korenie a všetky ingrediencie spolu rozmixujte, až kým nenadobudne hmota hladkú textúru.

2. Pri miešaní pomaly pridávajte olivový olej a vodu, kým nebude hummus krémový a hladký.

3. Ozdobte trochou červenej papriky, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kvapkou olivového oleja.


4. Avokádový hummus

Ingrediencie:
400g cíceru
1 avokádo
1 strúčik cesnaku
1 jalapeño papričku zbavenú semiačok
¼ šálky koriandra
1 čajová lyžička rasce
1 lyžička limetkovej šťavy
½ lyžičky soli
½ čajovej lyžičky čierneho korenia
2 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

1. Zmiešajte cícer, avokádo, cesnak, limetovú šťavu, korenie a všetky ingrediencie spolu rozmixujte, až kým nenadobudne hmota hladkú textúru.

2. Pri miešaní pomaly pridávajte olivový olej a vodu, kým nebude hummus krémový a hladký.

3. Ozdobte trochou červenej papriky, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kvapkou olivového oleja.

A post shared by Kelly LeVeque (@bewellbykelly) on

Najnovšie z kategórie: Jedlo

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio