BEAUTY.sk BEAUTY.sk

Nepečený čokoládový cheesecake, ktorý bude chutiť každému milovníkovi čokolády
zdroj: Photo by Alireza Etemadi on Unsplash

Nepečený čokoládový cheesecake, ktorý bude chutiť každému milovníkovi čokolády

Príprava tohto dezertu je obzvlášť jednoduchá a bude vám stačiť iba pár ingrediencií.

Vychutnajte si sladký dezert, ktorý poteší nielen všetky mlsné jazýčky, ale aj tých náročnejších labužníkov. Príprava tohto čokoládového pokušenia je veľmi jednoduchá a nenáročná. Preto ho určite zvládnu ľavou zadnou aj tie menej ostrieľané gazdinky. Potrebovať budete iba mixér, tortovú formu a pár ingrediencií.

Ingrediencie:

Korpus: 

  • 150 g sušienok
  • 100 g masla
  • kakao

Krém: 

  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 500 g jemného tvarohu
  • 300 g čokolády (52 %)

Poleva: 

  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády (52 %)

Postup: 

Pripravíme si korpus. Rozdrvíme alebo rozmixujeme sušienky, zmiešame s troškou kakaa a pridáme zmäknuté maslo. Vytvorenú hmotu vtlačíme do tortovej formy a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 10 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu, neskôr do nej pridáme tvaroh a následne aj rozpustenú čokoládu. Hmotu nanesieme na korpus a začneme pripravovať polevu. Do rozpustenej čokolády pridajte smotanu a poriadne miešajte, kým sa obe ingrediencie nespoja. Vlažnú polevu vylejeme na vrch krému a dáme aspoň na 2 hodiny vychladiť. Pred servírovaním ho môžete ozdobiť čerstvým ovocím a delikátny dezert je na svete. 

Najnovšie z kategórie: Jedlo

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio